Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Ruma Open 2018

Lepo druženje i prava međunarodna pikado promocija desila se u Rumi dana 06.10.2018 godine u sali OŠ "Veljko Dugošević" a u organizaciji članova pikado kluba Harold koji su se zaista potrudili da naprave skoro savršene uslove za učesnuke ovog takmičenja. Na glavnom turniru nastupilo je 54 takmičara, najviše domaćih uz goste iz Bugarske i Hrvatske. 

Osvajač prvog Ruma Opena je Oliver Ferenc iz Apatina koji je u finalu pobedio Acu Babića iz N.sada dok je treće pripalo Radovanu Torbici iz S.Pazove koji bio bolji od Dejana Kovačevića iz Apatina.

Šeme glavnog turnira:

Osim glavnog turnira, za učesnike koji su pre 1/4 finala završili takmičenje, organizovan je zaseban turnir na kom su od 37 takmičara najuspešniji bili Šakota iz Novog Sada i Smolić iz Rume osvojivši treće mesto, dok je u finalu ovog takmičenja Veliša Golubovića iz Kule bio bolji od Marušića iz Splita i tako kreirao konačan plasman drugog turnira.

U ime PK Harold, i u ime Vojvođanske pikado federacije koja je bila pokrovitelj u opremi i tehnici na ovom takmičenju, koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima u nadi da će ovo takmičenje postati tradicionalno a posebnu zahvalnost kao i uvek dugujemo Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu bez čije moralne i materijalne pomoći ne bi imali uslove za nabavku potrebnih rekvizita za ovakva takmičenja.

Srdačan pozdrav

Vojvođanska pikado federacija

Sportska akcija "Igraj pikado 2017."

Sportska akcija prve generacije trenera VPF i budućih šampiona!

Sportsko-promotivna akcija "Igraj pikado 2017"  prošla veoma uspešno i zapaženo učešćem ukupno 53-je dece uzrasta od 7-14 godina. Korisnici programa su u danu radionice i edukacije tokom leta imali prilike da se upoznaju sa istorijatom pikado sporta, rekvizitima i opremom ali i da se oprobaju u vežbama gađanja i takmičarskom delu.

Sportska akcija je podrazumevala edukaciju u pikado sportu svakog utorka od 17-20.00 časova tokom celog leta a program za sve učesnike je bio besplatan. 

Deca su vežbala na profesionalnoj opremi po standardima Svetske pikado federacije (WDF) gde su naučili osnove početnog stava gađanja, držanje i izbacivanje strelica kao i priprema i organizacija takmičenja kroz razne pikado discipline u pojedinačnim i ekipnim kategorijama. Najuporniji su osim prikazanog talenta za ovaj sport i ljubavi prema pikado sportu vrlo brzo savladali organizacioni deo te sa sigurnošću možemo zaključiti da će se pikadom nastaviti baviti i nakon ove akcije u svom okruženju, društvu, porodici i školi i preneti im iskustva poneta iz naše radionice.

Iako smo prilikom koncipiranja ovog projekta bili blagi skeptici u vezi trajanja termina od tri sata po edukativnom danu, deca su nas ohrabrila i uverila čak da je to za neke bilo malo vremena za jedan edukativni trening, jer su ostali i nakon predviđenog vremena neumorno gađajući metu pokušavajući postići što bolji rezultat.

Ovo je za VPF i pikado u Srbiji jedna od prvih akcija u ovom obimu za mlađi uzrast, rad prve generacije naših trenera a na zadovoljstvo svih ljubitelja pikada ova akcija je propraćena od strane medijskih TV i radio stanica, a rad naše dece i trenera je zabeležena od strane Radio Televizije Vojvodine. 

Koristimo priliku da se zahvalimo svim roditeljima koji su nam ukazali poverenje, deci učesnicima, Dečijem kulturnim centru na pomoći i podršci u realizaciji a posebno Pokrajinskom sekretarijatu na pokroviteljstvu i podršci u svakom smislu.

Srdačan sportski pikado pozdrav!

Vojvođanska pikado federacija

 

Fotografije:

 

Sportski dani "Igraj pikado 2016"

Na ovogodišnjem sajmu "Lorist" koji se održao od 30.09-02.10.2016 godine u Novom Sadu, po prvi se kao sportska veština promovisao i pikado. Vojvođanska pikado federacija je u saradnji sa organizatorima sajma realizovala akciju promocije pikado sporta pod nazivom "Igraj pikado" koja je najviše bila skoncetrisana ka ciljnoj grupi uzrasta od 7-14 godina i omladini, ali i ostalim posetiocima sajma. 

Kroz edukaciju i informaciju o osnovnim karakteristikama ove sportske veštine prošlo je oko 200 dece razne uzrasne dobi koji su osim u rekreativnom delu imali priliku i da se okušaju u turnirskim takmičenjima po posebnim uzrasnim grupama. Ukupno je u tri dana održano 7 zasebnih turnira među kojima i izuzetno popularni ekipni turnir "Family darts" pri čemu su ekipu činili parovi "roditelj i dete".

Najuspešniji takmičari su nagrađeni prigodnim nagradama a najveća nagrada za promotere pikado sporta je bila oduševljenost dece zbog prilike da se na profesionalnoj opremi okušaju u proveri preciznosti gađanja mete, te je opšta ocena da je ova sportska akcija pravi "pogodak u centar" i veliki podstrek da se što pre ponovi slična sportska akcija kao nova šansa za mlađe kategorije u pikadu.

Pikado "štand" su na dan otvaranja posetile naše paraolimpijke Borislava Perić-Ranković i Nada Matić sa kojima su naši aktivisti razmenili neka iskustva i planove daljih akcija, zatim gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević koji nam je poželeo mnogo uspeha u daljem radu a posebno zadovoljstvo nam je bilo ugostiti našeg prijatelja i saradnika iz Pokrajinskog sekretarijata Milorada Dokmanca koji se čak i okušao u veštini gađanja pikado strelicama i takođe poželeo uspešnu akciju promocije našeg sporta.

Fotografije sa sajma "Lorist" 2016 


Sportska akcija "Igraj Pikado 2018"

Sportska akacija "Igraj Pikado 2018"  za decu uzrasta od 8-13 godina.
Treneri Vojvođanske pikado federacije su se potrudili da naprave program koji je svakog svakog utorka od 18-20 časova tokom celog leta edukovao decu u ovoj sportskoj veštini klasičnog i eletronskog pikada. Deca su imala priliku da se osim upoznavanja sa istorijatom pikado sporta i rekvizitima upoznaju i sa raznim pikado disciplinama te da u okviru socijalizacije u praktičnom delu programa sami organizuju takmičarski sistem u zavisnosti od broja takmičara. Ukupno 44 učesnika u ovogodišnjoj sportskoj akciji u muškoj i ženskoj konkurenciji su opravdali ideju organizatora da pikado sport kod dece može da postane jedan od čak prioritetnih sportova te ukoliko se u slične akcije uključe i drugi sportski pikado klubovi, možemo sa velikim ambicijama očekivati veći broj dece na takmičenjima nakon uvođenja te mogućnosti od strane nacionalnog granskog pikado saveza. 

 

Pikado juniori B.Topola 2013

Dana 06.07.2013 godine povodom proslave tradicionalnog dana “MZ Mićunovo” kod Bačke Topole uz pokroviteljstvo Vojvođanske pikado federacije osim niza sportskih aktivnosti organizovala pikado turnir za juniore.

Na naše veliko zadovoljstvo a i na radost i igru učesnika, “pikado štand” je bio najposećeniji jer je uspeo da okupi 30-ak mališana koji su se takmičili u disciplini High Score u elektronskom pikadu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

 

Najveća atrakcija je bio turnir koji je prvi put u Srbiji organizovan i to turnir parova “mama i dete” koji je pokupio najveće simpatije i izmamio aplauze prisutnih za svaki potez vrlo motivisanih igrača a neki od njih su imali tek 6 godina.

Radost u očima, sportsko nadmetanje i navijanje, prikazivanje veštine gađanja i još mnogo toga je ukrasilo ovu sportsku manifestaciju.
Najboljim takmičarima su ispred MZ Mićunovo i Vojvođanske pikado federacije podeljeni pehari, medalje i diplome a zaključak ove akcije je da je ovog dana u ovom mestu PIKADO definitivno pobedio!

Zahvaljujemo se našim srdačnim domaćinima i organizatorima kao i svim učesnicima ove radosne sportske priče.