Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

TOP 10 - Profy darts liga Vojvodine 2015

 

Profy Darts Liga Vojvodine "TOP 10" - 1. takmičarski dan

Prvi od četiri takmičarskih dana u TOP 10 Profy Darts Ligi Vojvodine održalo se u SREDU, 01. aprila 2015. godine sa početkom od 19,30 časova kada su na scenu izašle ŽENE. U duelu DAMA snage su odmerili učesnice kvalifikacionog cilkusa BATA BOGDANOV DANIELA i MUŠIKIĆ SONJA u kom je takmičarka iz PK Gerila, Sonja povela sa 1:0! Njih dve će tri puta odmeriti snage i igraće mečeve na tri dobijena lega (best of 5 legs). Na kraju ćemo dobiti zvaničnu prvakinju Vojvodine u klasičnom pikadu. 

Odmah nakon devojaka na scenu su stupili muškarci koji su odigrali mečeve formata "best of 12 legs", (meč se može završiti nerešenim rezultatom 6:6 ili sa pobedom jednog igrača koji prvi osvoji 7 legova. Meč se prekida kada jedan od dva igrača osvoji 7 leg). Žrebom su određeni takmičarski brojevi igrača po Bergerovom sistemu. Svakog takmičarskog dana se igraju tri kola. 

Igrači će se takmičiti sa sledećim takmičarski brojevima:

 

Prvi takmičarski dan je protekao u pravoj takmičarskoj atmosferi i postignuti su sledeći rezultati:

 

Rezultati prvog takmičarskog dana:

Muškarci TOP10 
(zbog opravdanog izostanka mečevi Vladana Jovanovića iz prvog takmičarskog dana se prebacuju za četvrti takmičarski dan)

 

 

Tabela nakon prvog takmičarskog dana izgleda na sledeći način:

Kriterijumi po kojima se ranglista igrača određuje:

 -  osvojeni bodovi (pobeda 2 poena, nerešeno 1 poen i izgubljen meč 0 poena)

-         -  bolja leg razlika (osvojeni legovi – izgublkjeni legovi)

-          - više osvojenih legova

*ukoliko u svim kriterijumima dva igrača imaju identičan rezultat onda o plasmanu odlučuje međusobni susret, ukoliko imamo tri ili više igrača sa identičnim parametrima onda oni formiraju jednu grupu i igraju svako sa svakim do tri dobijena lega i tako se odlučuje konačan plasman!!! Ovo pravilo primenjujemo ukoliko se radi o prvom, drugom, trećem ili četvrtom mestu generalnog plasmana.

Raspored mečeva za drugi takmičarski dan je sledeći:

 

 

U sredu, 08. aprila 2015. godine odigran je drugi takmičarski dan u drugoj fazi PROFY DARTS LIGE VOJVODINE. U TOP-10 konkurenciji igrači igraju svako sa svakim jedan meč u formatu best of 12 legs. Iako je za drugi takmičarski dan predviđeno da se odigraju treće, četvrto i peto kolo, došlo je do odlaganja nekih mečeva, iz opravdanog izostanka Ćirić Svetislava, igrača Pikado kluba "DTT Darts".

Inače, svi takmičarski dani će se odigrati u prostorijama PK "Gerila" u Novom Sadu. Uslovi su idealni za igru, to potvrđuje i izuzetno dobra atmosfera iz prvog i drugog takmičarskog dana. Takođe se za prvakinju Vojvodine takmiče i dve dame Mušikić Sonja i Bata Bogdanov Daniela, njih dve će ukupno odigrati tri meča u formatu best of 7 legs. Nakon poraza u prvom meču Danieli nije ostalo mnogo izbora, ona je morala da pobedi u drugom meču kako bi se odluka o zvaničnom prvaku Vojvodine u ženskoj konkurenciji donela u trećem kolu.

 

 

Statistika drugog duela u ženskoj konkurenciji:

I drugi takmičarski dan je protekao u pravoj takmičarskoj atmosferi i postignuti su sledeći rezultati:

 U tabeli su rezultati i prvog takmičarskog dana.

Slede detalji i statistika svih odigranih mečeva drugog takmičarskog dana i zaostalog meča broj 8 između: Jovanović Vladana i Kačavenda Marka:

 

Tabela nakon drugog takmičarskog dana izgleda na sledeći način:

 

Samo da podsetimo na kriterijume po kojima se ranglista igrača određuje:

-          osvojeni bodovi (pobeda 2 poena, nerešeno 1 poen i izgubljen meč 0 poena)

-          bolja leg razlika (osvojeni legovi – izgubljeni legovi)

-          više osvojenih legova

ukoliko u svim kriterijumima dva igrača imaju identičan rezultat onda o plasmanu odlučuje međusobni susret, ukoliko imamo tri ili više igrača sa identičnim parametrima onda oni formiraju jednu grupu i igraju svako sa svakim do tri dobijena lega i tako se odlučuje konačan plasman!!! Ovo pravilo primenjujemo ukoliko se radi o prvom, drugom, trećem ili četvrtom mestu generalnog plasmana.

Raspored mečeva za drugi takmičarski dan je sledeći:

 

Profy Darts Liga Vojvodine "TOP 10" - 3. takmičarski dan

15. aprila 2015. godine odigran je treći ujedno i poslednji takmičarski dan u drugoj fazi Profy Darts Lige Vojvodine. Za četvrti takmičarski dan ostalo je još četiri meča da se odigraju i dobićemo konačnu rang listu. Nakon zaostalih mečeva igraju se polufinalni mečevi i na kraju takmičarskog dana se igra finalni meč i dobićemo prvog zvaničnog prvaka Profy Darts Lige Vojvodine.

U konkurenciji dama dobili smo prvakinju Profy Darts Lige Vojvodine, nakon trećeg duela finalne serije Bata Bogdanov Daniela (PK Black Code) je slavila sa 2:1 protiv Mušikić Sonje (PK Gerila). Evo i detalja sa trećeg odlučujućeg meča:

Čestitamo devojkama na uspešnoj sezoni.

Da se podsetimo kako je to bilo trećeg takmičarskog dana:

Evo svih rezultata:

 

 

Evo detalja sa svih odigranih mečeva:

Evo detaljne statistike i rang lista koja će biti konačna nakon odigranih zaostalih mečeva:

 

Profy Darts Liga Vojvodine "TOP 10" - FINALNO VEČE

22. aprila 2015. godine u prostorijama PK Gerila u novom Sadu odigran je završni dan Profy Darts Lige Vojvodine. Sve je počelo još 11. januara 2015. godine kada je odigrano prvo kvalifikaciono kolo, posle čega su usledila još četiri kvalifikaciona kola i tako završena prva faza lige. Prva faza je trajala do 29. marta 2015. godine, kada smo dobili 10 učesnika druge faze Profy Darts Lige Vojvodine - Top 10. Druga faza je započeta 01. aprila 2015. godine i trajala je do 22. aprila 2015. godine. U ovom prediodu je odigrano ukupno 211 mečeva od kojih je 160 mečeva u kvalifikacionoj fazi i 48 mečeva u ligaškoj fazi, čemu dadajemo još 3 finalna meča žena. Na posletku dobili zvanične prvake Vojvodine u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Da krenemo redom za ovaj finalni dan ostalo je da se odigraju zaostali mečeva iz ligaškog dela evo detalja sa tih mečeva:

 

Nakon odigranih zaostalih mečeva dobili smo konačnu rang listu i dalji raspored, kao i parove polufinalnih duela. Evo pogledajte sve postignute rezultate i konačnu rang listu nakon svih odigranih mečeva druge faze takmičenja:

Određeni su polufinalni parovi nakon kratke pauze i objavljivanja zvanične tabele. U prvom polufinalnom duelu su se sastali Aco Babić (PK Black Code) - Mijatović Siniša (PK Black Code), a u drugom polufinalu sastali su se Jovanović Vladan (PK Gerila) - Kačavenda Marko (PK Gerila), odmah je postalo jasno da ćemo imati finale iz klubova PK Black Code i PK Gerila.:

Evo kostura same završnice Profy Darts Lige Vojvodine:

Evo i statističkih parametara sa završnice:

POLUFINALA

FINALE

Prvi zvanični prvak Profy Darts Lige Vojvodine je JOVANOVIĆ VLADAN (PK Gerila), čestitamo mu za osvojeno prvo mesto.

U ženskoj kunkurenciji nagradu za prvo osvojeno mesto preuzela i Daniela Bata Bogdanov (PK Black Code).

 

Čestitamo svim učesnicima na postignutim rezultatima

Drugo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Aco Babić (PK Black Code)

U ženskoj konkurenciji drugo mesto je osvojila Sonja Mušikić (PK Gerila)

 

U muškoj konkurenciji poraženim igračima u polufinalnim duelima pripalo je treće mesto, čestitamo i njima Marku Kačavendi (PK Gerila) i Siniši Mijatović (PK Black Code).

 Fotografije sa svečane dodele nagrada:

Želimo još jednom da se zahvalimo učesnicima, klubovima organizatorima i sponzorima.

Za sam kraj objavljujemo i jednu zbirnu tabelu gde su statistički prikazani svi mečevi koji su odigrani u
PROFY DARTS LIGI VOJVODINE

 * raspored igrača u ovoj tabeli je prikazan na osnovu postignutih proseka tokom cele PROFY DARTS LIGE VOJVODINE.

Detaljna statistika međusobnih duela igrača:

Arsenović Nemanja

 

Babić Aco

 

Bata Bogdanov Daniela

 

Bata Jožef

 

Cvrkalj Dragan

 

Čizmar Stefan

 

Ćirić Svetislav

 

Gavarić Marko

 

Jovanović Vladan

 

Kačavenda Marko

 

Mijatović Siniša

 

Mučalović Milan

 

Mišikić Sonja

 

 

Opačić Josip

 

 

Repaš Zoltan

 

Šakota Ognjen

 

Teodorović Saša

 

Terek Vladimir

 

Vujin Dejan

 

Vurdelja Marko

 

 

 

 

 

 

 

V kolo kvalifikacija 29.03.2015

29. marta 2015. godine u prostorijama PK Gerila odigrano je poslednje kvalifikaciono kolo za TOP 10 Profy Darts Ligu Vojvodine. 10 igrača se prijavilo za poslednje kolo. Svi su do poslednjeg trenutka imali šanse da se plasiraju u TOP 10. Formirane su dve grupe sa po 5 igrača. U daljem toku možete pogledati postignute rezultate sa detaljima mečeva sa glavne table.

1. GRUPA

 

2. GRUPA

 

Nakon grupne faze dobili smo učesnike glavne table, oprostili smo se od dva igrača Sonje Mušikić i od Josipa Opačića.

Raspored mečeva sa glavne table i postignute rezultate možete videti u sledećem delu izveštaja:

 

ČETVRTFINALA

POLUFINALA

FINALE

Direktan plasman u TOP 10 obezbedio fantastičnom igrom JOVANOVIĆ VLADAN, on je bez izgubljenog lega sasvim zasluženo pobedio sve soje protivnike na današnji dan. Dobili smo nakon V kola sve učesnike TOP 10 Profy Darts Lige Vojvodine sve detalje možete videti u sledećoj tabeli:

Moramo napomenuti da su u poljima sa crvenom pozadinom igrači koji su se direktno plasirali u TOP 10 Profy Darts Ligu Vojvodine osvojivši jedan od kvalifikacionih turnira. Sa roze pozadinom su označeni ostali igrači koji su se plasirali u TOP 10 na osnovu osvojenih bodova na kvalifikacionim turnirima. Sa žutom pozadinom su obeleženi igrači koji su odustali od daljeg toka takmičenja zbog privatnih obaveza iako su na osnovu broja osvojenih bodova stekli pravo na učešće u TOP 10 Profy Darts Ligu Vojvodine!

Čestitamo Jovanović Vladanu!!!

Prvi takmičarski dan TOP 10 Profy Darts Lige Vojvodine igraće se u SREDU, 01. aprila 2015. godine u prostorijama PK GERILA sa početkom od 19,30 časova 

Kalendar takmičenja i smernice

Na sastanku Skupštine i UO VPF, održane 29.10.2014 godine u N.Sadu, doneta je odluka o organizovanju jedinstvenog takmičenja na nivou AP Vojvodine u vidu pojedinačnog prvenstva u pikadu za seniore, seniorke i omladince kao zvaničnog prvenstva AP Vojvodine pod nazivom "PROFY DARTS LIGA". 

Takmičenje će trajati od januara do juna 2015 godine u kom mogu učestvovati isključivo registrovani igrači u muškoj i ženskoj konkurenciji iz klubova članica koji moraju biti prijavljeni od strane kluba za koji nastupaju u ovoj takmičarskoj sezoni koji su upisani u knjigu članova saveza.

Za potrebe regulisanja obaveza i načina organizacije, izrađene su posebne Propozicije takmičenja a organizator se potrudio da budu usklađene sa Takmičarskim pravilnicima i kalendarima takmičenja saveznog i regionalnog prvenstva kako bi zainteresovani igrači mogli neometano da učestvuju i za zvanje prvaka Vojvodine u pikadu.

Molimo predstavnike klubova/članica VPF da svoje članove upoznaju sa zapisnikom sa sednice i usvojenim Propozicijama takmičenja, prijave takmičare u navedenom roku kao i da ukoliko žele, podnesu prijavu za organizaciju i domaćinstvo takmičenja u saradnji takmičarskom komisijom VPF.

Klubovi koji žele da prijave igrače mogu se informisati o potrebnoj dokumentaciji na stranici PRIJAVA TAKMIČARA

Za klubove koji nisu u članstvu VPF mogu se informisati na stranici PRISTUPANJE SAVEZU

Kratke smernice takmičenja:

Naziv: Prvenstvo Vojvodine u pikadu - "Profy darts liga"

Sedište: Trifkovića Trg br.4, Novi Sad

Organizacija: VOJVOĐANSKA PIKADO FEDERACIJA

Rok prijave takmičara: 10.12.2014 godine (dopuna spiska igrača je moguća u toku prvenstva)

Kalendar takmičenja:

Sistem takmičenja je u dve faze i to:

Prva faza - Pet Kvalifikacionih turnira

I   KVALIFIKACIJE: 11.01.2015 - Novi Sad, Trifkovića Trg br.4 I sprat sa početkom u 18h

II  KVALIFIKACIJE: 25.01.2015 - Novi Sad, Trifkovića Trg br.4 I sprat sa početkom u 18h

III KVALIFIKACIJE: 08.02.2015  - Novi SadTrifkovića Trg br.4 I sprat sa početkom u 18h

IV KVALIFIKACIJE: 08.03.2015  - Novi SadTrifkovića Trg br.4 DRUGI sprat sa početkom u 16h 

V   KVALIFIKACIJE: 29.03.2015 - Novi SadPikado Klub "GERILA" sa početkom u 16h 

 

Pobednici kvalifikacija će se direktno plasirati u II fazu takmičenja - TOP 10 bez prava daljeg učestvovanja u kvalifikacijama a preostalih pet mesta će popuniti takmičari sa najboljim bodovnim plasmanom sa svih kvalifikacija uz uslov da su učestvovali na najmanje tri kvalifikaciona turnira.

Druga faza:

Razigravanje po sistemu svako sa svakim po tri kola u tri takmičarska dana i to:

Prvi takmičarski dan    - TOP10: 01.04.2015 
Novi Sad, Pikado Klub "GERILA" sa početkom u 20.00h

Drugi Takmičarski dan - TOP 10: 08.04.2015 
Novi Sad, Pikado Klub "GERILA" sa početkom u 20.00h

Treći takmičarski dan – TOP 10: 15.04.2015 
Novi Sad, Pikado Klub "GERILA" sa početkom u 20.00h

Četvrti takmičarski dan - FINALE (play off) i proglašenje pobednika :  22.04.2015 
Novi Sad, Pikado Klub "GERILA" sa početkom u 20.00h

 

Napomena: Kalendar takmičenja je podložan izmenama u slučaju vremenskih nepogoda ili tehničkih problema o čemu će naknadno odlučiti UO VPF i Takmičarska komisija.

 

IV kolo kvalifikacija 08.03.2015

IV kolo kvalifikacija za TOP 10 Profy Darts Lige Vojvodine odigrano je u nedelju, 08. marta 2015. godine u Novom Sadu. Ukupno se prijavilo 12 igrača i oni su raspoređeni u dve grupe sa po 6 igrača. Iz obe grupe su prva četiri plasirana igrača nastavili takmičenje na glavnoj tabli.

U grupnoj fazi su postignuti sledeći rezultati:

 1. GRUPA

 

2. GRUPA 

 

Kao što se može videti u grupama je bilo vrlo zanimljivo odlučivali su legovi o plasmanima, na kraju se formirala glavna tabla sa najboljih 8 igrača i oprostili smo se od Mučalović Milana i Opačić Josipa iz prve grupe, takođe su takmičenje tu završile i dame Mušikić Sonja i Bata Bogdanov Daniela iz druge grupe.

Sledi raspored i rezultati sa glavne table:

 

 ČETVRTFINALA

POLUFINALA

FINALE

Generalni plasman nakon IV kola izgleda ovako:

Posle poslednjeg kvalifikacionog kola dobićemo konačan spisak učesnika TOP 10 Profy Darts Lige Vojvodine, očekuje nas zanimljivo poslednje kolo jer svi igrači imaju i dalje šanse da se nađu u TOP10. Odmah nakon završetka poslednjeg kola odrediće se takmičarski brojevi i raspored odigravanja mečeva u drugoj fazi takmičenja, gde će igrači igrati mečeve po Bergeru svako sa svakim jednom,svi mečevi će se igrati u formatu best of 12 legs! Dakle do 7 osvojenih legova ili može da se meč završi nerešenim rezultatom 6:6. Sve ostale detalje možete pročitati u propozicijama.
 

Nakon ovog kvalifikacionog takmičenja dobili smo i četvrtog direktnog učesnika TOP 10 Profy Lige Vojvodine, dakle posle Siniše Mijatović, Marka Kačevende i Aco Babića četvrti igrač jeJOŽEF BATA.

 Čestitamo pobedniku...

V KVALIFIKACIJE: 29.03.2015  - Novi SadTrifkovića Trg br.4 DRUGI sprat sa početkom u 16h !

III kolo kvalifikacija 08.02.2015

08.februara 2015. godine u Novom Sadu odigrano je i III kolo kvalifikacionog ciklusa za TOP 10 Profy Darts Lige Vojvodine. Prijavilo se 14 igrača za III kolo i formirane su 4 grupe (dve grupe sa po 3 igrača i dve grupe sa po 4 igrača).

Postignuti su sledeći rezultati u grupama:

1. GRUPA

 

2. GRUPA

 

3. GRUPA

 

4. GRUPA

 

Nakon grupne dobili smo učesnike glavne table, ispod na slici možete videti raspored mečeva i postignute rezultate:

 Detalje svih mečeva sa glavne table možete videti ispod na slikama:

 

ČETVRTFINALA

 

 

 

POLUFINALA

 

 

FINALE

 

 

Dobili smo i trećeg učesnika TOP 10 Profy Darts Lige Vojvodine, preostala su još dva kvalifikaciona turnira za direktan plasman u TOP 10 Profy Darts Ligu.

Evo i generalnog plasman nakon III kola:

*po propozicijama plasman igrača se određuje na osnovu osvojenih bodova, ukoliko je broj osvojenih bodova isti uzima se u obzir leg razlika (dobijeni legovi - izgubljeni 
legovi), u slučaju da je i ovaj kriterijum isti onda prednost ima onaj koji je osvojio više legova.

Pobednik III kola je ACO BABIĆ - PK Black Code on se pridružio Siniši Mijatović i Marku Kačavendi.

ČESTITAMO POBEDNIKU!!!